Expo Sweet, największe targi branży cukierniczej i lodziarskiej w Polsce, zapraszają na cztery dni pełne inspiracji i nowości. Wśród wystawców nie zabraknie Hochland Professional, którzy zaprezentują swoje innowacyjne produkty i rozwiązania.
Od 25 do 28 lutego 2024 roku w warszawskim Centrum Expo XXI odbędą się targi Expo Sweet, stanowiące największe i najsłodsze źródło wiedzy oraz inspiracji dla branży cukierniczej i lodziarskiej w Polsce. Impreza obiecuje być nie tylko wystawą, ale także platformą edukacyjną z warsztatami prowadzonymi przez mistrzów cukiernictwa, prezentacjami nowości produktowych i smakowych, a także możliwością rozwoju kontaktów biznesowych.
Hochland Professional: Innowacje i kreatywność na stoisku 1-37
Wśród niemal 200 wystawców wyróżnia się Hochland Professional, znany z oferty skierowanej do branży HoReCa. Na swoim stoisku przedstawią oni innowacyjne wyroby cukiernicze oraz wyjątkowo kremowe lody, a także poprowadzą pokazy cukiernicze i degustacje. Ambasador marki, mistrz cukiernictwa Mariusz Górecki, podzieli się swoimi technikami, w tym unikatowym sposobem tynkowania tortów masą na bazie Cremette.
Targi oferują bogaty program edukacyjny, w tym trzy konkursy mistrzowskie: Desery, Mazurki oraz zawody uczniów szkół cukierniczych. Ponadto, uczestnicy będą mieli okazję zobaczyć pokazy, w tym prezentację tortu zdobywającego mistrzostwo świata w Mediolanie.
Akademia Hochland: Korzyści dla Profesjonalistów
Hochland Professional zaprasza klientów do Akademii Hochland, oferującej szeroki wachlarz korzyści i promocji. Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska, podkreśla, że na stoisku firmy goście będą mogli odkryć nowatorskie sposoby wykorzystania serów Cremette i Creamland w cukiernictwie. „Mono porcja matcha na bazie musu serkowego Creamland czy torcik z kremem cukierniczym na bazie Cremette to tylko niektóre z naszych propozycji,” mówi Wyrzykiewicz.
Dla wszystkich zainteresowanych udziałem w targach, bilety dostępne są na oficjalnej stronie www.exposweet.pl. To wyjątkowa okazja, aby zanurzyć się w świecie słodkości, innowacji i mistrzostwa cukierniczego.
Zobacz także: Spomlek w 2023: Rok wyzwań i strategicznych inwestycji