Partnerzy portalu:

AktualnościHot NewsGEA otwiera nowe Centrum Doskonałości ds. Zastosowań i Technologii Żywnościowej (ATC) w...

GEA otwiera nowe Centrum Doskonałości ds. Zastosowań i Technologii Żywnościowej (ATC) w Hildesheim w Niemczech

Opublikowane:

Jako centralne centrum testowania procesów i produktów w branży alternatywnych białek, ATC będzie kluczowym miejscem dla innowacji. Przejście na roślinne produkty spożywcze, mięso hodowlane i produkty takie jak białka mleczne produkowane mikrobiologicznie obiecuje karmić przyszłe pokolenia w sposób przyjazny dla klimatu.

ATC GEA w Hildesheim w Niemczech jest wyposażone w pilotowy zakład produkcji zrównoważonych alternatyw dla mięsa, mleka, owoców morza i jaj poprzez fermentację mikrobiologiczną i hodowlę komórkową

W nowym centrum technologicznym eksperci ds. nowej żywności w GEA będą wykorzystywać linię pilotażową hodowli komórkowej i fermentacji, aby przyspieszyć innowacje z laboratorium do produkcji na skalę przemysłową.

ATC GEA w Hildesheim w Niemczech jest wyposażone w pilotowy zakład produkcji zrównoważonych alternatyw dla mięsa, mleka, owoców morza i jaj poprzez fermentację mikrobiologiczną i hodowlę komórkową.

Udostępnij ten artykuł

spot_imgspot_img

Najczęściej czytane

Więcej podobnych

Studenckie Koło Bujatryczne UWM – Przyszłość weterynarii bydła w rękach młodych pasjonatów

Studenckie Naukowe Koło Internistyczne Bujatryków funkcjonuje na Wydziale Medycyny...

Szwajcaria wprowadza kontrowersyjne etykiety dobrostanu zwierząt – nowe wyzwanie dla eksporterów żywności

Od 2026 roku w Szwajcarii obowiązywać będą nowe przepisy,...

Mlekovita z prestiżowym Złotym Laurem ReThink Packaging 2025

Grupa Mlekovita została uhonorowana Złotym Laurem w Konkursie ReThink...

Ceny mleka i produktów mleczarskich w UE i na świecie – najnowsze dane z czerwca 2025

Świeże dane z europejskiego i światowego rynku mleczarskiego pokazują...