Jako centralne centrum testowania procesów i produktów w branży alternatywnych białek, ATC będzie kluczowym miejscem dla innowacji. Przejście na roślinne produkty spożywcze, mięso hodowlane i produkty takie jak białka mleczne produkowane mikrobiologicznie obiecuje karmić przyszłe pokolenia w sposób przyjazny dla klimatu.
ATC GEA w Hildesheim w Niemczech jest wyposażone w pilotowy zakład produkcji zrównoważonych alternatyw dla mięsa, mleka, owoców morza i jaj poprzez fermentację mikrobiologiczną i hodowlę komórkową
W nowym centrum technologicznym eksperci ds. nowej żywności w GEA będą wykorzystywać linię pilotażową hodowli komórkowej i fermentacji, aby przyspieszyć innowacje z laboratorium do produkcji na skalę przemysłową.
ATC GEA w Hildesheim w Niemczech jest wyposażone w pilotowy zakład produkcji zrównoważonych alternatyw dla mięsa, mleka, owoców morza i jaj poprzez fermentację mikrobiologiczną i hodowlę komórkową.