Partnerzy portalu:

AktualnościHot NewsGEA otwiera nowe Centrum Doskonałości ds. Zastosowań i Technologii Żywnościowej (ATC) w...

GEA otwiera nowe Centrum Doskonałości ds. Zastosowań i Technologii Żywnościowej (ATC) w Hildesheim w Niemczech

Opublikowane:

Jako centralne centrum testowania procesów i produktów w branży alternatywnych białek, ATC będzie kluczowym miejscem dla innowacji. Przejście na roślinne produkty spożywcze, mięso hodowlane i produkty takie jak białka mleczne produkowane mikrobiologicznie obiecuje karmić przyszłe pokolenia w sposób przyjazny dla klimatu.

ATC GEA w Hildesheim w Niemczech jest wyposażone w pilotowy zakład produkcji zrównoważonych alternatyw dla mięsa, mleka, owoców morza i jaj poprzez fermentację mikrobiologiczną i hodowlę komórkową

W nowym centrum technologicznym eksperci ds. nowej żywności w GEA będą wykorzystywać linię pilotażową hodowli komórkowej i fermentacji, aby przyspieszyć innowacje z laboratorium do produkcji na skalę przemysłową.

ATC GEA w Hildesheim w Niemczech jest wyposażone w pilotowy zakład produkcji zrównoważonych alternatyw dla mięsa, mleka, owoców morza i jaj poprzez fermentację mikrobiologiczną i hodowlę komórkową.

Udostępnij ten artykuł

spot_imgspot_img

Najczęściej czytane

Więcej podobnych

Rynek mleka w UE: ceny serów lekko w dół, mleko nadal drożeje

W lutym 2025 roku średnia cena mleka w Unii...

Pryszczyca: Polska gotowa na każdy scenariusz – najnowsze informacje z MRiRW

Mimo że w Polsce nie odnotowano przypadków pryszczycy, Ministerstwo...

​Zalecenia PIM w związku z zagrożeniem pryszczycą: Jak chronić gospodarstwa mleczne?

W obliczu realnego zagrożenia pryszczycą, Polska Izba Mleka (PIM)...

Pryszczyca 2025 – Co musisz wiedzieć? Aktualizacja działań prewencyjnych na Podkarpaciu

Zagrożenie pryszczycą nie słabnie. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi...