Odkryjcie smak jesieni z naszym „Kaszotto z suszonymi pomidorami i fetą”
Czy macie ochotę na coś ciepłego, aromatycznego i pełnego smaku? To danie jest idealne na chłodniejsze dni, a jego przygotowanie zajmie Wam tylko 40 minut! Dodatkowo, ta wersja kaszotto to doskonałe połączenie słodko-słonych suszonych pomidorów z kremową fetą, które rozpieszcza podniebienie przy każdym kęsie.
Przygotujcie się na prawdziwą ucztę dla zmysłów!
KASZOTTO z SUSZONYMI POMIDORAMI i FETĄ
Czas przygotowania: 40 minut
Liczba porcji: 4
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana: 200g
Feta: pół opakowania
Szpinak: 2 opakowania świeżego lub opakowanie mrożonego w liściach
Cebula: 1 duża
Czosnek: ząbek
Suszone pomidory: słoiczek 200g
Bulion warzywny: 2 szklanki
Natka z pietruszki – do dekoracji
Olej do smażenia
WYKONANIE:
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojona w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Smaż chwilę i dorzuć kaszę. Mieszaj.
Po 5 minutach dodaj pokrojone suszone pomidory, podlewaj małymi porcjami bulionu i mieszaj – czynności powtarzaj aż kasza będzie miękka.
Na końcu wrzuć szpinak i podsmaż wszystko jeszcze 5 minut.
Podawaj z pokruszona lub pokrojoną w kostkę fetą oraz natką pietruszki.
Autor: Elżbieta Matuszewska