Partnerzy portalu:

Po pracyMiękkie masło, czyli jak przechowywać

Miękkie masło, czyli jak przechowywać

Opublikowane:

Aby nie czuć irytacji w sobie przy robieniu kanapek, masło najlepiej przechowywać poza lodówką. Należy jednak pamiętać o kilku ważnych aspektach:

  • Przechowywać w ciemnym miejscu,
  • Nie dopuścić do jełczenia masła (można np.trzymać je w zimnej wodzie),
  • Zaopatrzyć się w maselniczkę,
  • Nie wyjmować za dużo naraz.
  • Struktura masła umożliwia zamrażanie.

Wyczerpanie tych zapasów nie powinno zająć więcej niż 6/8miesięcy od momentu umieszczenia w zamrażarce.

Masło można zamrozić w kawałkach lub w całości. Warto też wyjąć masło z oryginalnego opakowania i włożyć do specjalnych torebek do mrożonek . Owinięcie folią aluminiową również zda egzamin. Masło rozmraża się w lodówce.

Udostępnij ten artykuł

spot_imgspot_img

Najczęściej czytane

Więcej podobnych

AI w oborze: 84% gospodarstw wdraża sztuczną inteligencję

Sztuczna inteligencja przestała być futurystyczną wizją - stała się...

Dramat branży: Setki sklepów mlecznych zamkniętych

Polska branża mleczarska traci swoje lokalne oblicze. W ciągu...

Ceny mleka spadną w 2026 – hodowcy ostrzegają przed krachem

Polski sektor mleczarski, mimo rekordowych wyników eksportowych, znalazł się...

Rozgrzewająca zupa dyniowa ze śmietanką – przepis krok po kroku

Jesień to idealny czas na kremowe zupy, które rozgrzewają...