Przygotuj się na wyjątkowe, zdrowe danie, które przeniesie Cię wprost do serca Włoch! Przedstawiamy „Spaghetti Fit Carbonara”! Makaron w połączeniu z delikatnym łososiem, sokiem z cytryny i świeżym szczypiorkiem – to połączenie, które zachwyci każdego smakosza. A wszystko to bez dodatku zbędnych kalorii. Chcesz dowiedzieć się, jak krok po kroku przygotować to danie?
SPAGHETTI FIT CARBONARA
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2
SKŁADNIKI:
makaron: pół opakowania 500g
kremowy serek śmietankowy: opakowanie 150g
wędzony łosoś: 150g
cebula: 1 sztuka
jajka: 2 sztuki
sok z cytryny: łyżka
szczypiorek
przyprawy: pieprz, sól
olej do smażenia
WYKONANIE:
Ugotuj makaron. Na oleju podsmaż pokrojona w kostkę cebulę, gdy się zeszkli – dodaj serek. Gdy składniki się połączą dodaj pokrojonego w kostkę łososia, sok z cytryny i dwa roztrzepane jajka oraz przypraw do smaku.
Gotuj chwilę. Makaron polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Autor: Elżbieta Matuszewska