Partnerzy portalu:

Po pracyZupa cebulowo-serowa

Zupa cebulowo-serowa

Opublikowane:

Kiedy za oknem szarość i chłód, nic tak nie rozgrzewa jak miska gorącej, aromatycznej zupy. Dziś mam dla Was coś wyjątkowego – przepis na Zupę Cebulowo-Serową, która otuli Was smakiem i ciepłem.

Zaledwie 40 minut przygotowania – i przed Wami 5 porcji niebiańskiej zupy, która jest idealnym połączeniem delikatnej słodyczy cebuli, kremowej tekstury serka topionego oraz subtelnego akcentu białego wina.

Zanurz kawałek chrupiącej bagietki w tej aksamitnej zupie, poczuj jak każdy łyk rozgrzewa i przywraca dobre samopoczucie, niezależnie od pogody za oknem. To danie, które sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i wykwintną kolację.

ZUPA CEBULOWO-SEROWA

SKŁADNIKI:

WYKONANIE:

Cebulę obierz i pokrój w półkrążki, ząbek czosnku zmiażdż. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę. Chwilkę smaż – dodaj czosnek oraz ziemniaki. Wlej wino. Smaż kilka minut. Zalej bulionem składniki i gotuj do miękkości. Dodaj serki topione i gotuj do ich rozpuszczenia. Zblenduj wszystkie składniki na jednolity krem – dodaj przyprawy wg uznania.

Zupę krem podawaj z kromkami bagietki zapieczonymi w piekarniku z plasterkami żółtego sera.

Autor: Elżbieta Matuszewska

Udostępnij ten artykuł

spot_imgspot_img

Najczęściej czytane

Więcej podobnych

Szwajcaria wprowadza kontrowersyjne etykiety dobrostanu zwierząt – nowe wyzwanie dla eksporterów żywności

Od 2026 roku w Szwajcarii obowiązywać będą nowe przepisy,...

Mlekovita z prestiżowym Złotym Laurem ReThink Packaging 2025

Grupa Mlekovita została uhonorowana Złotym Laurem w Konkursie ReThink...

Ceny mleka i produktów mleczarskich w UE i na świecie – najnowsze dane z czerwca 2025

Świeże dane z europejskiego i światowego rynku mleczarskiego pokazują...

Węgry zakazują importu mięsa z Polski

Od piątku na Węgrzech obowiązuje zakaz importu bydła, trzody...